AKTIVITETER

I Karrebæksminde findes der masser af aktiviteter for både store og små. Du kan tage en kølig dukkert i Smålandshavet, se på butikker, spille minigolf, nyde en forfriskning ved kanalen eller spise frokost på en af de mange spisesteder som den lille by kan tilbyde og meget, meget mere.

I Karrebæk finder du også Karrebæk Fjord Design, som fremstiller både glaskunst og smykker. Finder du en sten på størrelse med en knyttet hånd, kan Karrebæk Fjord Design bore et hul i den til et fyrfadslys eller til et glas til en enkelt blomst.

Både i Karrebæksminde og Karrebækstorp er der kunstgallerier med skiftende udstillinger, og i Karrebæksminde findes desuden Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum. Her er Karrebæksmindes historie fortalt i ord og billeder.

Når aftenen sænker sig over byen, kan du indtage aftensmaden på én af de mange restaurationer, som også løbende har musikarrangementer.

Desuden er der et væld af andre oplevelser og aktiviteter, som f.eks::

 

Fiskernes Kapsejlads

2. søndag i juli afholdes hvert år Fiskernes Kapsejlads i Karrebæksminde. Denne tradition startede allerede for ca. 100 år siden og på nær et par år under 2. verdenskrig, har denne konkurrence været en fast del af sommerlandets aktiviteter.
 

Dette er ikke en almindelig kapsejlads, men en præcisionssejlads, idet det går ud på at sejle en afmærket rute 2 gange på samme tid. Den der sejler ruten på samme tid begge gange, eller kommer tættest på, vinder.

Fiskerne har så meget styr over deres båd, at konkurrencen i 2005 havde ikke mindre end tre vindere. Det lykkedes nemlig de lokale både ”Charlotte”, ”Ruth” og ”Ydun” at klare de 2 runder på nøjagtig samme tid. De øvrige 21 både havde en afvigelse på blot 1 til 19 sekunder.

Fiskernes Kapsejlads er altid et stort tilløbsstykke i Karrebæksminde for både fiskere og tilskuere. Denne dag har de fleste udskænkningssteder nemlig levende musik og masser af drikkevarer! Bådene udsmykkes med både reklameflag og nogle både har endda eget orkester med ombord…

Kl. 13.00 går starten og en dommerbåd med ubestikkelige (?) dommere tager tid på bådene.

Kl. 18.00 uddeles præmierne og der er også en præmie til den bedst udsmykkede båd. Herefter er det tid til at fejre placeringerne med lidt koldt til halsen og nyde de mange gode orkestre rundt omkring ved Karrebæksmindes udskænkningssteder.

 

 
Tinstøbning i Karrebæksminde

Hver onsdag i ugerne 26 til 32 kl. 12-17 kan du komme og støbe din egen tinfigur, Thors hammer, vikingeskib og andet.

Karrebæk Fjord Design, Karrebækvej 892, Karrebæksminde

10 minutters gang fra Søfronten Lystbådehavn.

 

 
Torvedag i Næstved City.

Hver onsdag og lørdag formiddag har Næstved torvemarked. Her kan købes friske grønsager, frugter, blomster, fisk og ost.

Axeltorv, Næstved

Bus mellem Karrebæksminde (standser ved Søfronten Lystbådehavn) og Næstved hver halve time.

 

Lystfiskeri, Karrebæksminde-molerne

Sæson: Bedst forår og efterår, hvor der trækker skrubber langs sejlrenden. Selve havnen er god til ålefiskeri om sommeren, bedst aften og nat. Regnbueørred om sommeren, havørred og store skrubber om efteråret.

Tips: brug sandorm til fladfiskene og regnorm til ålefiskeriet. Prøv fiskeri ved indsejlingen, her er kraftig strøm, hvilket passer fladfiskene. Ofte falder der en regnbueørred af, hvis man prøver med glideflåd og regnorm, reje eller sildestykke. Vejrforhold: Pålandsvind ødelægger fiskeriet med bølgegang og ophvirvling af bunden.

Fisketegn er obligatorisk ved lystfiskeri i Danmark. Tegnet er gældende et år og koster kr. 125,00. Desuden er der mulighed for at købe dag- og ugetegn til henholdsvis kr. 30,00 og kr. 90,00. Tegnene kan købes på Næstved-Egnens Turistbureau og på Karrebæksminde Turistbureau ServiceButikken.

 

 

 Deutsch  English
Søfronten ligger her:

Klik for at se billedet i fuld størrelse

Galleri
Klik for at se billederne i fuld størrelse


Klik her for at se flere billeder